GENERELLE, FORHOLD, GENERELT

Ejendomshandler har fusket med skribentnavne

Flag BRUGEN AF WEBSTEDET 24-05-07 ~4 minutters læsning · 832 ord

Værdien af at få ros eller positiv kritik af sit firma på Udvandrerne.dk er tilsyneladende så stor, at det kan drive en person til at skrive rosende bidrag om det ejendomsfirma, som han er medejer af, i andre personers navne.

Ovenstående må være læren af den foreløbig anden større sag om fusk med skribentnavne, som det er lykkedes at trevle op på Udvandrerne.dk.

Den første sag udspillede sig i sommeren 2006, hvor Villy Dongsted erkendte, at han som privatperson havde skrevet en række bidrag i andre personers navne på Udvandrerne.dk. Indrømmelsen førte til, at Villy Dongsted fik slettet alle sine over 100 bidrag - i eget og andres navne - samt forbud mod nogensinde at skrive på webstedet igen. Læs evt. mere om den sag her:

http://www.udvandrerne.dk/verden/generelle-forhold/aktion-skribentnavne-ekstraordinaer-mailadresse-obligatorisk

Denne gang er det en erhvervsperson, Brian Jessen, Alanya i Tyrkiet, som telefonisk har indrømmet at have skrevet indlæg på Udvandrerne.dk i andres navne. Det drejer sig om et bidrag fra den 12-11-06 underskrevet Svend Moisen, som er onkel til Brian Jessen, samt to indlæg d. 7-4-07 og 8-4-07 underskrevet Flemming Christensen, ligeledes onkel til Brian Jessen. Fælles for bidragene er, at de uddeler uforbeholden ros til ejendomsfirmaet Troll-Home og boligudstyrsbutikken Dekor Tek, som Brian Jessen er henholdsvis medejer af og tilknyttet.

Som følge af indrømmelsen har Udvandrerne.dk netop slettet en god snes bidrag, som Brian Jessen har lagt navn til - eller må skønnes at have skrevet i andre navne. Og han har fået forbud mod nogensinde at skrive indlæg på Udvandrerne.dk igen.

Desuden er der slettet en håndfuld bidrag skrevet af Henning Jessen, Brian Jessens far, med gratis reklame for Troll-Home og Dekor Tek. Henning Jessen har på ingen måde begået navnefusk, og han er fortsat velkommen til at skrive på Udvandrerne.dk, men de pågældende indlæg er slettet med henvisning til reglen om, at man ikke må skrive gratis reklame om firmaer, som man har personlig, familiemæssig eller økonomisk tilknytning til.

Og så var det Henning Jessens indlæg, der startede sagen. Websystemet bag Udvandrerne.dk kunne nemlig afsløre, at de pågældende bidrag var skrevet fra samme såkaldte IP-nummer, som Brian Jessen tidligere havde skrevet et indlæg - i eget navn - fra. Desuden optrådte blandt andre Flemming Christensen og Svend Moisen som skribenter på det samme IP-nummer.

Et IP-nummer er et slags brugernummer, som alle får tildelt, når de surfer på internettet. Det særlige ved dem er, at samme person godt kan skrive indlæg fra to forskellige pc’er/postadresser med forskellige IP-numre. Men det omvendte - at skrive fra flere forskellige pc’er/postadresser med samme IP - er så godt som umuligt.

Forelagt Udvandrerne.dk’s dokumentation indrømmer Brian Jessen som nævnt, at det er ham, der har skrevet indlæggene i Flemming Christensens og Svend Moisens navne, samt at indlæggene af Henning Jessen er skrevet af hans far.

Brian Jessen anfører, at han ikke med sine indlæg har skadet nogen, og at han havde fået tilladelse fra den ene onkel, Flemming Christensen, til at benytte hans navn i indlæggene.

Udvandrerne.dk fastholder heroverfor, at Brian Jessen med sine handlinger har begået et stort tillidsbrud over for både Udvandrerne.dk og webstedets brugere, og at indlæg i falske navne er med til at underminere troværdigheden og værdien af webstedet. Dette kan Udvandrerne.dk ikke leve med og må statuere et eksempel for at forebygge gentagelser. Derfor den resolutte reaktion på navnefusket inkl. offentliggørelse af sagens omstændigheder.

Desuden kan der vel argumenteres for, at man indirekte skader andre (f.eks. sine konkurrenter), når man - endda med navnefusk - forsøger at gavne sin egen forretning. De fleste vil jo nok også være enige i, at det ikke virker så godt, når man roser sig selv i et indlæg. Det virker bedre, når andre gør det. Desuden er fremgangsmåden langt billigere end at gå den slagne vej og indrykke en tekstannonce på webstedet. At skrive bidrag på Udvandrerne.dk er som bekendt ganske gratis. Også heri ligger vel en slags konkurrencefordel.

Det vigtigste i denne sag er dog efter Udvandrerne.dk’s mening ikke, at navnefusket har givet Brian Jessens firmaer en gang gratis reklame. Det centrale er fortsat, at fusket risikerer at skade Udvandrerne.dk’s omdømme. Og det må under ingen omstændigheder ske.

Der er fortsat højt til loftet på Udvandrerne.dk, sådan som det fremgår af reglerne på:

http://www.udvandrerne.dk/verden/generelle-forhold/behandles-bidrag-kommentarer-annoncer-ytringsfriheden

Både privatpersoner og firmapersoner har næsten ubegrænset ytringsfrihed. Skribenten skal stort set blot holde sig fra injurier, æreskrænkelser og gratis reklame. En betingelse er dog, at man underskriver sig - og med sit eget navn. Det er vel heller ikke for meget forlangt…

Derfor opfordres du som bruger til at give et tip til Udvandrerne.dk, hvis du skulle fatte mistanke til, at en bidragyder (privatperson såvel som erhvervsperson) ikke er den, vedkommende giver sig ud for at være. Send i givet fald straks en mail til info@udvandrerne.dk og husk at tilføje webadressen på det pågældende bidrag i mailen.

Kun i fællesskab har vi mulighed for at sikre, at Udvandrerne.dk fortsat kan være ikke blot det største videncenter på nettet for danskere med udlængsel - men også det mest troværdige.

Skribentmail: