BOLIG, KØB, SALG

Frihed for Loke såvel som for Thor

Flag BRUGEN AF WEBSTEDET 30-03-07 ~3 minutters læsning · 533 ord

Hej Jens

Jamen, så må jeg vel hellere komme ud af busken som webmaster…

Jeg er ikke enig i alt, hvad der bliver skrevet i bidragene på Udvandrerne.dk. Og der er også annoncering, som jeg ville have grebet anderledes an.

Ja, det kan da godt ligefrem klø lidt i fingrene en gang imellem… Mon ikke de fleste af de for tiden 5000 daglige besøgende har det sådan.

Men selv om det kunne være dejligt at tildele sig selv uindskrænket magt, så skal Udvandrerne.dk for alt i verden ikke redigeres efter webmasters forgodtbefindende og dagshumør! I stedet bliver webstedet, så godt det nu står i min magt, redigeret efter klare regler, som er frit tilgængelige på:

http://www.udvandrerne.dk/JLKM/Udvandre.nsf/Allenummeropslag/13057Text

Generelt er der er højt til loftet, hvis man følger disse regler. Og det er således fuldt tilladt at skrive noget, som andre er uenige i, eller som andre synes er «for dumt».

Den frihed gælder såvel for Loke som for Thor - læs: for bidrag og annoncer.

Indlæg, som man er uenig i, eller som man synes «er dumme», er efter min klare mening ikke så dårligt et fænomen, at det ikke er godt for noget. Dels er nogen faktisk enig i dem, lige som nogen ikke synes de «er dumme». Desuden kan indlæggene ofte starte en god og sund debat.

Akkurat som den, vi nu er i gang med.

Jeg er til en vis grad enig i, som det er blevet skrevet, at friheden på Udvandrerne.dk også kan være friheden til at springe over indlæg, som man ikke kan lide eller ikke interesserer sig for.

Så man skal fortsat ikke forvente (eller frygte - alt efter temperament), at webmaster nu vil gribe ind med censur mod udvalgte bidrag og annoncer.

Til gengæld er jeg også enig med Jesper Laugesen, som mener, at der skal være en fornuftig balance mellem debatindlæg og annoncer. Og den er efter min mening blevet lidt forskubbet i den senere tid.

Derfor har jeg udvidet vilkårene for alle firmaer, som indgår nye aftaler om annonce-pas (fri ret til at skrive tekstannoncer på Udvandrerne.dk) efter den 27-3-07, med følgende punkter:

  • For at undgå «tæppe-bombning» fastsættes en øvre grænse på én boligannonce (dvs. én boligsalgsannonce eller én boligudlejningsannonce) pr. annoncør pr. dag. Overskrides det daglige antal, forbeholder webredaktøren sig ret til at slette de overskydende annoncer uden varsel.

  • For rubrikannoncer gælder, at der højst må indrykkes én ny annonce om ugen. Også her forbeholder webredaktøren sig ret til uden varsel at fjerne overskydende annoncer.

For det tredje vil der blive gjort mere ud af at håndhæve en regel, som har eksisteret hele tiden. Det er den, som siger, at annonce-pas annoncører ikke må oprette flere annoncer med den samme bolig (for at komme op i toppen af hjemmesiden med det samme budskab endnu en gang).

Reglerne for annonce-passet - og de nye tilføjelser - kan læses her:

http://www.udvandrerne.dk/JLKM/Udvandre.nsf/Allenummeropslag/75287Text

Det er mit håb, at denne milde opstramning kan sikre balancen mellem debatindlæg og annoncer på Udvandrerne.dk i fremtiden.

Men annoncer, som er uinteressante - eller ligefrem irriterende - for en del af Udvandrerne.dk’s brugere, vil stadig kunne forekomme.

Det kan man nok ikke «lovgive» sig ud af, og det skal man vel heller ikke…

Skribentmail: