VIRKSOMHED, STATISTIK

To tælleapparater på Udvandrerne.dk

Flag BRUGEN AF WEBSTEDET 23-11-06 ~2 minutters læsning · 360 ord

Hej Torben

Tak for spørgsmålet, som bestemt ikke bliver taget ilde op. Tværtimod. Det er jo helt relevant!

Sagen er den, at Udvandrerne.dk har TO tælleapparater.

Det ene tæller, hver gang et dokument bliver vist/læst og viser det aktuelle tal i bunden af hvert dokument. Det andet tælleapparat er en ugentlig statistik, som bygger på webloggen, som er webserverens «liste» over alt, hvad der er sket på webstedet.

De første tal, som står i bunden af dokumenterne, giver tilsammen langt mindre end tallene fra webloggen. Jeg har selv spekuleret en del på det, og her får du mine bedste forklaringer:

Statistikken fra webloggen tæller også med når brugerne:

1) skriver bidrag og tekstannoncer

2) klikker på printervenlig version for at udprinte tekster

3) logger sig på for at redigere i tekstannoncer

4) søger direkte i Udvandrerne.dk’s boligannoncer direkte fra Euroinvestors boligside (formentlig i hvert fald)

Desuden sker der muligvis det ved kraftig belastning af webserveren, at tælleapparatet på de enkelte dokumenter så at sige takker over, fordi det ikke kan nå at reagere på alle de sider, der skal vises samtidig.

Konklusionen for mig er i hvert tilfælde, at ingen kan beskylde tallene i bunden af Udvandrerne.dk for at være overdrevne… De ligger nok snarere en del i underkanten.

Statistikken fra webloggen (med de høje tal) er - som jeg ser det - bedst til at fortælle, hvor stor den samlede trafik har været på Udvandrerne.dk.

Tallene i bunden af dokumenterne er stadig den eneste vej at gå, når man vil sammenligne interessen for at læse om forskellige lande og/eller emner. Og selv om tallene her formentlig skyder under mål, så må man gå ud fra, at de skyder LIGE MEGT under mål. Og at de derfor er sammenlignelige.

Desuden har tælleapparatet i bunden af dokumenterne kørt lige siden 1-10-2002 - og på den samme måde vel at mærke. Dermed giver bundtallene et enestående indblik i, hvordan danskernes udlængsel har udviklet sig helt tilbage fra den tid, da udlængsel slet ikke var så moderne som i dag.

Håber, at det var et brugbart svar på dit spørgsmål, eller at du i det mindste blev «forvirret på et højere niveau».

3)

Skribentmail: