OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, BUREAUKRATI, KORRUPTION

Skribent: Her hører bestikkelse til dagens orden

Flag 12-02-13 ~Et minuts læsning · 166 ord

Korruption og bestikkelse er vidt udbredt i Thailand, lige som udøvelsen af magt er vilkårlig. Sådan skriver i hvert fald Mie Harder i sit synspunkt om at være politisk flygtning.

Hvis du blot smører de rigtige personer, kan du få lov at leve i fred. Bl.a. kan du slippe godt fra at blive snuppet med en klump hash, hvis du blot udråber din kærlighed til den thailandske konge og tilbyder en passende sum i bestikkelse, lyder skribentens karakteristik efter et par ugers ophold i Thailand i januar.

Under opholdet mødte Mie Harder også flere eksildanskere, som hun kalder dem. De betragtede sig selv som politiske flygtninge. På flugt fra en skat af den sidst tjente krone på 68 pct., når moms, afgifter, børnecheck og alle modreguleringer af ydelser tælles med.

En af flygtningene var en dansk iværksætter, som trods bureaukrati og korruption foretrak at bo i Thailand. Hellere lidt udfyldning af papirer og bestikkelse end den gennemgående plyndring og overvågning i Danmark, fremgår det af synspunktet.

Skribentmail: