VIRKSOMHED, JURA, REGLER, BUREAUKRATI, KORRUPTION, VIRKSOMHEDSETABLERING

Erhvervsmagnet med bureaukrati og korruption

Flag 31-05-08 ~Et minuts læsning · 197 ord

Vietnams erhvervsklima er i top, og det er supernemt at etablere et firma i landet, som p.t. har tiltrukket 100 danske virksomheder.

Samtidig blev Vietnam i 2007 rangeret som det mest attraktive nye marked at etablere virksomhed i blandt de nye markeder. Bl.a. foran lande som Kina, Indien og Polen. Og landet har de senere år haft en økonomisk vækst på mellem syv og ti pct. om året. Det er et tempo, som kun overgåes af Kina.

Men der er bagsider af medaljen. Korruptionen er nu så udbredt i landet, at den diskuteres åbent i både parlamentet, centralkomiteen og medierne.

Desuden er de lokale myndigheder utroligt langsomme til at behandle ansøgninger fra virksomhederne. Det skyldes, at der i mange lokalområder kun er få embedsmænd med primitive hjælpemidler til at behandle forespørgsler om investeringer i million-dollar klassen.

Væbn dig med tålmodighed, og alliér dig med vietnamesiske eksperter, lyder rådet fra Michael Grosbøl, administrerende direktør i Silkeborg-virksomheden Mascot International, der har etableret en afdeling i Vietnam.

Lad desuden være med at sætte al for stor lid til aftaler - heller ikke selv om de er skriftlige og underskrevne. Forhandlinger kan godt blive åbnet igen, tilføjer Michael Grosbøl i artiklen.

Skribentmail: