OFFENTLIG, ADMINISTRATION, JURA, REGLER, KORRUPTION

Regeringskontrakter kræver 1/3 i bestikkelse

Flag 06-08-12 ~Et minuts læsning · 190 ord

Der er stort behov for at genopbygge Thailand efter oversvømmelserne i 2011. Men uden smørelse får firmaer ikke lov til at hjælpe landet på fode igen. Det kræver nemlig et sted mellem 30 og 35 pct. i bestikkelse at vinde en regeringskontrakt, fremgår det af en undersøgelse, som det thailandske handelskammer har lavet sammen med et anti-korruptions netværk.

Korruptionen har et fast greb om Thailand. Alene i 2011 var korruption skyld i et tab på ca. 250 mia. bath. - DKK 50 mia. - i den thailandske regerings investeringsbudget, og i 2012 spås tallet at blive endnu højere, fremgår det undersøgelsen.

Den thailandske kalder gang på gang til kamp mod korruptionen i landet. Ikke mindst for at kvalificere landet til at indgå i AEC, som er det økonomiske fælleskab af lande i Fjernøsten. Alligevel opstår korruptionen i forbindelse med regeringsprojekterne netop hos regeringsembedsmænd, som bliver presset til det af politikere, fortæller Saowannee Thairungroj, som er præsident for handelskammeret.

Korruption er blevet en parasit, som er på vej til at suge kraften ud af Thailand. Den æder både økonomien og demokratiet, lyder konklusionen ifølge artiklen fra den thailandske avis The Nation.

Skribentmail: