BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, FERIEBOLIGER, FLY, GRUNDE, JORD, LEJLIGHEDER, VILLAER

Xpert-svar om skat på bolig

Flag UDLANDSXPERTERNE 08-03-09 ~2 minutters læsning · 325 ord

Tak for spørgsmålet. Ja skat og Thailand er nok et af de emner vi aldrig bliver helt færdige med. :-) Ikke at skatten i Thailand er for høj eller andet, men simpelthen fordi det er svært at få klare svar.

Som jeg læser dit spørgsmål er det skatten af «lejeværdi af egen bolig» du søger efter. Du skal ikke betale noget i skat til Thailand da du jo er bosiddende i DK og tilmeldt der. Der skal dog betales lejeværdi af egen bolig til Danmark. Pga skattestoppet skal vi dog tilbage til (jeg tror) 2004 da det trådte i kraft. Nu kan man sige at din lejlighed var ikke bygget i 2004, men til det formål har SKAT nogle skemaer så de på den måde vil kunne regne sig frem til den værdi din lejlighed ville have haft hvis den havde været bygget og det lægger de til grund for en udregning af lejeværdien af egen bolig.

Jeg vil umiddelbart tro at det rammer omkring 2 mill THB som så beskattes med 1% hvilket jo er THB 20,000 eller godt Kr. 3000 om året.

Når du sælger:

Hvis du en dag sælger din lejlighed skal der ikke betales skat i DK såfremt du via årlige flybilletter kan vise at boligen har været brugt som «sommerhus» Der er dog ved salg en smule skat i Thailand. Denne skat udregnes af landoffice og er meget begrænset. Min erfaring er at de forskellige landoffices lige knap bruger samme kugleramme, så de tal jeg skriver her kan ikke ligges til grund for en sikker udregning, men er vejledende:

Jeg har netop gensolgt en villa (også på leasehold som din lejlighed) i Hua Hin. Prisen var THB 5,500,000 inkl. jorden. Skatten i den handel beløb sig til THB 8300 eller Kr. 1300 så det var lige til at overkomme.

Jeg håber mit svar er fyldesgørende ellers må du meget gerne skrive igen.

De bedste hilsener,

Flemming Sørensen

indehaver

ORIENTAL INVEST

Skribentmail: