GENERELLE, FORHOLD, JURA, REGLER, LEDELSE

Xpert-svar om at bo i udlandet

Flag UDLANDSXPERTERNE 16-02-13 ~2 minutters læsning · 286 ord

Hej Carsten,

Ja det er en jungle af regler. :-)

Det er korrekt at du, såfremt du opfylder reglerne for et senior-visum i Thailand kan bosætte dig her. Se svar tidligere for angivelse af beløb som dog ses på lidt forskelligt af de forskellige provinser i Thailand. Der er flere veje omkring det at synliggøre at du har dette rådighedsbeløb på bogen…

Det ændre, efter hvad jeg har kunnet få oplyst, ikke på din situation om du er thai gift eller ej.

Mig bekendt betaler du ved at have en adr. i Spanien netop spansk skat, men det er jo direkte ulovligt at lave den slags finter som godt nok har været brugt af mange, mange danskere i tidens løb.

Husk på at den bedste måde at få det optimale ud af tilværelsen i Thailand er at have en stål-fast plan fra starten. Enten simpelthen ved at have penge nok (behøver ikke være mange) for at kunne leve her. Alternativt ved at sørge for at få noget indkomst, som kan være mange ting. Måske et resort i nærheden af hvor du bor kan bruge en dygtig vicevært, eller hvis du har kendskab til IT kan det være penge at tjene på at optimere hjemmesider for (danske) firmaer herude. Dette blot et par af de muligheder der ligger foran dig hvis du da stadig kan/ vil arbejde en smule.

De bedste hilsener og held og lykke med planerne.

Flemming Sorensen

PS: Hvis der er andre der har gode og brugbare input der kan hjælpe Carsten er I naturligvis velkomne med indlæg. Jeg arbejder jo med flere virksomheder og kender ikke 100% reglerne for pension m.m. men det er der utvivlsomt andre der har et indgående kendskab til.

Skribentmail: