BOLIG, KØB, SALG, BILER, LEJLIGHEDER, LUKSUS, RESTAURANTER, TASKER

Xpert-svar om at flytte til Thailand

Flag UDLANDSXPERTERNE 26-03-10 ~2 minutters læsning · 398 ord

Kære Gitte,

Tak for spørgsmålet.

Du skriver at I vil købe en lejlighed til DKK 300.000. - Det du ikke skriver er hvor I ønsker at bo. Der er ret stor forskel på priserne i Thailand og oppe nordpå kommer I langt for DKK 300.000 mens det kun rækker til et studio (1-værelses) på Phuket.

Det er meget svært at sige hvor langt de DKK 500.000 rækker, da det helt afhænger af jeres livsstil. Skal I have sattelit-tv (UBC) og 2 mobiltlf. samt bil eller ønsker I et simpelt liv ?? Et slag på tasken vil være at jeres beløb på DKK 500.000 faktisk kan holde jer kørende i 5 år hvis I lever simpelt, men på den anden side kan I også nemt bruge dem på et par år hvis I vil have luksus og spise på danske & europæiske restauranter flere gange om ugen.

Jeg har selv boet herude i 4 år og har nydt hver en dag, men jeg er overbevist om at det skyldes at jeg har min forretning og mit job som det faste holdepunkt ud over min thailandske familie naturligvis. Jeg vil ikke gøre mig til «smagsdommer» over hvad folk bør få deres tid til at gå med, men jeg oplever tit danskere (og andre) der «forsumper» da de ingen plan har og ret hurtigt kommer til at kede sig også er der ikke langt til den nærmeste bar.

Hvis I ikke ønsker at arbejde eller starte en virksomhed op herude er mit bedste råd til jer at I nyder 5 - 6 måneder herude om året (vinter) og tager resten i Danmark. Mange af mine kunder lever på den måde og ALLE siger samstemmende at det har hævet deres livskvalitet. Det tror jeg ikke er tilfældet for de danskere der hænger i barene 12 måneder om året…

Det er klart at det at starte f.eks. en virksomhed op i Thailand kræver en stor portion gå-på-mod og ihærdighed. Det er vanskeligt for mig at sidde her og «komme med gode ideer» til hvad man kan lave, men der er faktisk mange, mange muligheder hvis man bare griber det rigtigt an og finder en branche hvor man ved hvordan tingene bør gøres.

Husk på: Thailand i sandhed er et paradis, men der er også slanger i et paradis… Held & Lykke med jeres beslutning og god vind. :-)

De bedste hilsener,

Flemming Sørensen

Skribentmail: