BOLIG, KØB, SALG, ADVOKATER, EJENDOMSMÆGLERE, GRUNDE, JORD, LEJLIGHEDER, RESTAURANTER, SKØDER

Xpert-svar om salg af lejlighed

Flag UDLANDSXPERTERNE 24-08-13 ~2 minutters læsning · 246 ord

Kære spørger,

Jeg støder med jævne mellemrum på spørgsmål som jeres.

Det helt korte svar:

Opsøg en professionel med faglig indsigt (som ofte vil være advokat eller ejendomsmægler) og få dem til at gennemføre handlen for jer.

Det lidt længere svar:

Det er ikke ualmindeligt at viceværter eller tjenere på restauranter i Tyrkiet, kan finde en interesseret køber. Dette er der intet i vejen for, da en køber jo er en køber, uanset hvem som har fundet denne.

Til gennemførelse at selve handlen (udarbejdelse af købsaftalen herunder disposition af købesum og deponeringsvilkår, ansøgning og udstelse af skøde, refusionsopgørelse etc.) må jeg stærkt fraråde jer at lade viceværten stå for dette.

I nævner at i stoler fuldstændigt på denne. Dette har dog intet med tillid at gøre, det handler her om faglig indsigt og viden omkring hvorledes en ejendomshandel gennemføres.

Og her tillader jeg mig at tvivle på jeres viceværts faglige kunnen.

At lade en professionel med faglig indsigt stå for det praktiske omkring handlen kan sikre jer som sælgere, i fald noget undervejs i handlen skulle gå galt.

Stil jer selv følgende spørgsmål: I fald viceværten fra en dansk boligforening fandt en køber til jeres danske lejlighed, ville i så lade viceværten stå for at gennemføre handlen?

Jeg tror her at svaret giver sig selv.

Som tommelfingerregel - dette gælder ikke bare ved bolighandler - er der ingen grund til at agere anderledes i Tyrkiet, end du ville agere i Danmark.

Med venlig hilsen

Bo Thygesen

Skribentmail: