MELLEMMENNESKELIGT, STATISTIK

Flest selvmord i den industrialiserede verden

Flag 27-12-15 ~Et minuts læsning · 197 ord

Sydkorea er det land i den industrialiserede verden, hvor flest borgere vælger at begå selvmord. Hver dag tager 40 sydkoreanere deres eget liv, og de seneste 10 år har landet haft en decideret epidemi af selvmord.

I 1992 begik 9,1 ud af 100.000 indbyggere selvmord i landet, men i 2011 var tallet mere end tredoblet til 31,7. Nu ligger det på 28,1.

Årsagen kan være, at sydkoreanerne har nogle af de længste arbejdsdage og et af de hårdeste eksamensræs i verden. Og i den ende venter der på ingen måde nogen belønning for det hårde slid. Tværtimod er pensionssystemet hullet som en si. Halvelen af pensionisterne lever i forholdsvis fattigdom.

Bølgen af selvmord er nu kommet så vidt, at en af de største broer i hovedstaden Seoul er blevet udsmykket med positive og livsbekræftende ord, der skal tale byens borgere fra at kaste sig i døden fra broen. Desuden praktiseres en form for selvmordsterapi, hvor folk prøver at ligge i en kiste. Herefter smækkes låget på, hvorefter deltagerne får lejlighed til at stifte bekendtskab med deres sidste hvilested - indefra. Den barske terapi skal hjælpe deltagerne til at vælge livet frem for døden, fremgår det af artklen.

Skribentmail: