SKOLE, BØRN, STATISTIK

Dobbelt så mange børn flygter

Flag 04-01-16 ~Et minuts læsning · 182 ord

Dobbelt så mange børn som for blot et år siden vælger nu at tage flugten fra Mellemamerika til USA. I oktober og november 2015 emmigrerede 10.500 børn under 18 år fra bl.a. Guatemala, El Salvador og Honduras via Mexico til USA. Det er 106 pct. flere end i samme periode 2014, fremgår det ifølge Washington Post af en opgørelse fra Migration Policy Institute (MPI).

Kun i juni 2014 var strømmen af centralamerikanske børn større. Alene i denne ene måned kom der 10.600 børn ind over grænsen til USA. Den gang krydsede børnene hovedsageligt grænsen ved Rio Grande helt mod øst, men nu foregår mange af passagerne længere vestpå ved f.eks. Yuma og El Paso. Desuden er en del af børnene begyndt at flygte med båd op langs den mexikanske kyst.

En medvirkende årsag til den stigende støm af flygtende børn i Mellemamerika kan være, at en våbenhvile mellem de kriminelle bander i El Salvador er brudt sammen. Det har bragt antallet af mord i landet op på det højeste niveau, siden borgerkrigen i El Salvador sluttede i 1992, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: