SKOLE, BØRN, STATISTIK

Skolebørn holder sommerferie i 3 måneder

Flag 03-11-16 ~Et minuts læsning · 181 ord

Italienske skolebørn er blandt de heldigste i EU, hvis de ellers går og drømmer om en lang sommerferie. 13 uger varer sommerferien i støvlelandet, og det er der der andre lande, der kan matche i den sammenlignig, som artiklen har lavet på basis af en opgørelse fra EU.

Børnene i Portugal er dem, der kan kyle deres skoletaske hen i et hjørne af værelset i næstlængst tid i sommerperioden - nemlig 12 uger. Derefter følger Finland og Sverige med henholdsvis 11 og 10 uger. I den anden ende af skalaen finder vi Danmark, hvor skolebørnene må nøjes med 6 ugers sommerferie - eller halvt så lang tid som deres italienske jævnaldrende.

Længden af sommerferierne opvejes delvist af den ferie, som børnene i de pågældende lande har resten af året. F.eks. findes der ikke nogen efterårsferie i Italien. Og alt i alt har et skolebarn i Italien lige så mange skoledage i løbet af et år som et skolebarn i Danmark - nemlig ca. 200. Det skyldes bl.a., at de italienske skoler har undervisning 6 dage om ugen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: