BOLIG, STATISTIK, BOLIGKØB, BOLIGSALG

Stadig nettoudflytning trods mindre forskel i boligpriser

Flag 23-03-10 ~2 minutters læsning · 221 ord

Boliger i Københavns-området er ikke længere så meget dyrere end i Malmö-området, og det får færre danskere til at flytte over på den anden side af Øresund, mens flere danskere flytter tilbage efter en tid med bopæl i Sverige.

Men de ændrede boligpriser er tilsyneladende ikke nok til at vende strømmen af folk over Øresund. I 2009 flyttede 3310 danskere således til Skåne, mens kun 2890 danskere flyttede den modsatte vej. Der var altså stadig en nettoudflytning på 420 personer.

Lige så klart er det også, at strømmen af danskere mod Skåne er aftagende. Da de danske boligpriser toppede i 2007, valgte 4360 danskere at flytte hinsidan. Samme år var det kun godt 2000 danskere, der flyttede den modsatte vej. Altså en forskel på godt 2000.

At flere danskere vender tilbage fra Skåne, skyldes først og fremmest, at mange danskere i Skåne gerne vil have deres børn i dansk skole. Når børnene når skolealderen, går flyttebilen ofte tilbage til Danmark, forklarer analysechef Britt Andresen fra Øresundsbroen.

Det samme indtryk har Peter Nordblad, der er chef for Swedbank i Danmark. Han mener dog, at det først og fremmest er danskere i lejede lejligheder i Malmö, der flytter tilbage. Danskere, der har købt deres bolig i Sverige, er ikke så tilbøjelige til at opgive deres nye bopæl i Sverige, siger han ifølge artiklen.

Skribentmail: