BOLIG, KØB, SALG, FERIEBOLIGER

Sveriges billigste sommerhus fås i Dalarna

Flag 28-07-21 ~Et minuts læsning · 202 ord

Lige nu kan du blive ejer af Sveriges billigste sommerhuse i den lille kommune Vansbro, som ligger i Dalarna på grænsen til Norge. Her ligger prisen pr. kvadratmeter i øjeblikket på SEK 6945, som svarer til godt DKK 5000. Denne kvadratmeterpris er p.t. den laveste i broderlandet, og den ligger på blot 20 pct. af den pris, som det i snit koster at erhverve en kvadratmeter fritidshus hinsidan.

Kvadratmeterprisen er beregnet af Svensk mäklarstatistik på basis af i alt 10 handler i kommunen i perioden fra juni 2020 til maj 2021. Her skiftede de pågældende ferieboliger ejer for i gennemsnit SEK 468.500 - svarende til lidt over DKK 340.000.

Tendensen er ellers ifølge artiklen, at de svenske fritidsboliger er blevet rekorddyre under corona-pandemien. Men prisstigningerne slår ikke lige hårdt igennem alle steder.

Den billigste kommune med hensyn til sommerhuse ligger, som det fremgår, i Mellemsverige. Men der findes også sydsvenske kommuner på top 10 listen med billige svenske sommerhuse. Det gælder således Osby, Klippan og Östra Göinge i Skåne samt Älmhult og Markaryd i Småland. I alle de nævnte kommuner holder den gennemsnitlige kvadratmeterpris sig under DKK 9375 i perioden, mens gennemsnitsprisen for boligerne i de pågældende kommuner aldrig overstiger DKK 670000.

Skribentmail:

Mere info: https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/zr8V4q/har-far-man-ett-fritidshus-for-under-miljonen