BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BESKATNINGSRET, FERIEBOLIGER, HELÅRSBOLIGER

Ny sommerhusregel kan give skattesmæk til udlandsdanskere

Flag 10-02-17 ~Et minuts læsning · 206 ord

Risikoen for at blive skattepligtig i Danmark - med deraf følgende skattesmæk - kommer betydeligt nærmere for de udlandsdanske pensionister, der ejer sommerhus i Danmark. Det er ifølge revisionsfirmaet BDO konsekvensen af det nye forslag til planlov, som erhvervsminister Brian Mikkelsen netop har fremlagt.

Forslaget gør det muligt for pensionister at anvende deres danske sommerhus som helårsbolig efter blot et års ejerskab, hvor grænsen i øjeblikket går ved 8 år. Hensigten er at skabe mere liv i de områder, hvor danske sommerhuse ligger. Men reglen kan også, hvis den går gennem Folketinget, ramme udlandsdanskere, som har feriebolig i Danmark, i nakken.

Når helårsstatus rykkes 7 år frem, sker det samme med de regler, som gælder for udlandsdanskere med helårsbolig i Danmark. Det er bl.a., at de bliver skattepligtige til Danmark, hvis de enten ophælder sig for meget i huset, eller hvis de «kommer til» at arbejde, mens de bor i det.

Max. grænsen for ophold i dansk helårshus uden dansk skat er 3 måneder i træk - eller sammenlagt 180 dage inden for det seneste år. Mht. arbejde skal der ikke meget til, før Skat byder «velkommen tilbage». Både arbejde som ansat, selvstændig og som bestyrelsesmedlem kan udløse en skatteregning til Danmark, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: