BOLIG, SKATTER, AFGIFTER, BESKATNINGSRET, BOLIGKØB, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, FERIEBOLIGER

Kan nu betale fransk skat uden at skulle sælge dansk ejendom

Flag 13-01-24 ~2 minutters læsning · 248 ord

Danskere, som er udstationeret i Frankrig eller flyttet permanent til landet, behøver nu ikke sælge deres danske bolig for at slippe for at betale dansk indkomstskat. Det er konsekvensen af en ny dobbeltbeskatningsaftale, som er trådt i kraft 01-01-2024.

Det er 15 år siden, at Danmark og Frankrig sidst havde en dobbeltbeskatningsaftale. Den gang opsagde den danske stat aftalen, fordi den ikke kunne beskatte efterløns- og pensionsudbetalinger fra Danmark til personer med bopæl i Frankrig.

Disse gode tider for danskerne i Frankrig vender god ikke tilbage med den nye aftale. Her har den danske stat sikret sig beskatningsretten til netop udbetalinger af efterløn og pension fra Danmark, viser en gennemgang af den nye aftale, som revisionsfirmaet BDO har lavet.

De gode gamle dage med, at danskere kunne slippe med at betale fransk ejendomsskat af deres franske feriebolig, kommer heller ikke tilbage. Nu vanker der dansk ejendomsværdiskat til danske ejere af en feriebolig i Frankrig - dog med mulighed for at fratrække den ejendomsskat, som de allerede har betalt til Frankrig.

Kun danskere, som har nået at købe en feriebolig i Frankrig før 28-11-2007, slipper fortsat for at skulle betale dansk ejendomsværdiskat. Dermed videreføres den undtagelsesbestemmelse, som har eksisteret i de seneste 15 år, for denne gruppe.

Selv om skattefar har fået hænderne længere ned i baglommerne på danskere med feriebolig eller bopæl i Frankrig end med den gamle aftale, forventer BDO alligevel ifølge artiklen, at den nye aftale vil øge interessen for at slå sig ned i Frankrig.

Skribentmail: