VIRKSOMHED, ØKONOMI, VIRKSOMHEDSETABLERING

Anbefaling til internet-virksomheder

Flag 08-08-12 ~2 minutters læsning · 287 ord

Marbella er et godt sted at etablere sig med en internet-virksomhed. Det er billigt at bo til leje i en lejlighed, skatten er lav, fradragsmulighederne store, og så findes der en masse andre internet-iværksættere, som man kan samarbejde med og få inspiration af.

Skribenten Jakob J., der er cand.it., er lige nu ved at finde et sted at slå sig ned som internet-iværksætter. Han har undersøgt både Berlin og Thailand, men lige nu hælder han mest til Sydspanien. Området er ganske vist hårdt ramt af krise, men det betyder mindre, når indtægterne alligevel kommer fra internettet. Og omkostningerne ved at opretholde livet kan holdes nede på ca. EUR 1000 efter skat.

I Sydspanien kan Jakob J. virkeliggøre den livsstil, som han længe har ønsket sig. F.eks. kan en lille lejlighed med plads til én person fås fra EUR 300 om måneden. Der kan blive råd til at spise på restaurant flere gange om ugen, fordi prisen for to-tre retter ligger helt nede på EUR 8-12 på de billigste restauranter - endda nogle gange inklusiv drikkevarer. Først når man vælger en eksklusiv restaurant, kommer priserne i nærheden af niveauet på Jensens Bøfhus i Danmark. Desuden ligger madpriserne i supermarkedet på cirka 23 af de danske.

Og så er der jo det med personskatten, som lyder på 15-20 pct. - eller under halvdelen af de danske procenter. Selskabsskatten er på dansk niveau. Til gengæld har Jakob J. hørt, at han kan trække en masse private udgifter fra i sit firma. Det gælder f.eks. mad, hvis han har kontor hjemme. Uden mad og drikke - intet firma… Desuden har han hørt, at han muligvis også kan fradrage sin husleje og udgifterne til bilen i firmaets skatteregnskab, fremgår det af indlægget.

Skribentmail:

Mere info: http://www.180grader.dk/Oekonomi/flyt-til-spanien-hvis-du-tjener-dine-penge-via-internettet