SOCIAL, SUNDHED, ØKONOMI, EFTERLØN

Kunne ikke nå at bruge efterlønnen

Flag 28-04-10 ~Et minuts læsning · 187 ord

Den tidligere fabrikant og trælasthandler Tonny Bonne har haft vældigt gode erfaringer med at være på efterløn og bo i Spanien. Han og hustruen Annelise flyttede til lejlighedskomplekset Elviria Hills i Marbella i 2001, og her modtog Tonny Bonne efterløn frem til 2006, da hans efterløn blev erstattet af folkepension.

På det tidspunkt blev efterlønnen beskattet i Spanien med cirka 18 pct., og leveomkostningerne var lave. Derfor var Tonny og Annelise Bonne slet ikke i stand til at bruge efterlønnen. Indeståendet på netbanken voksede måned for måned.

I dag vil danskere med efterløn ikke have så mange penge tilbage til sig selv, fordi efterlønnen som hovedregel beskattes i Danmark. Til gengæld kan danske efterlønnere slå sig ned i hele EU samt EØS-landene og Grønland og få tilsendt det beløb, der er tilbage af efterlønnen, efter at det danske skattevæsen har været der. Det samme er muligt i lande uden for EU - men kun i tre måneder.

I januar 2010 fik 213 danskere overført deres efterløn til udlandet, oplyser Pensionsstyrelsen. De fleste udbetalinger gik til danskere i Sverige efterfulgt af Spanien og Frankrig, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: