PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, BESKATNINGSRET, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE, KAPITALPENSION, PENSION, MED, LØBENDE, UDBETALING

Fjerner skattefordele i morgen

Flag 10-10-07 ~Et minuts læsning · 165 ord

Skatteminister Kristian Jensen (V) fremlægger allerede i morgen et lovforslag, der vil fjerne en række skattefordele for danskere, som udvandrer til enten Spanien eller Frankrig.

Forslaget er en opfølgning på Danmarks opsigelse af dobbeltbeskatningsaftalerne med Frankrig og Spanien tidligere på året. Den gang blev aftalerne opsagt pr. 1-1-2009, men den nye lov indfører en række overgangsregler med omgående virkning. Kort fortalt indebærer lovforslaget, at kun danske pensionister og danskere, som allerede er flyttet til et af de to lande, fortsat vil komme ind under de nuværende regler.

Hvordan overgangsreglerne konkret bliver, fremgår ikke af artiklen. Men skatteministeren udelukker ikke, at de endelige regler kan blive lempeligere end overgangsreglerne.

Kristian Jensen begrunder direkte forslaget med, at han ellers vil være bange for, at for mange danskere når at «stikke af» til de to lande inden for de nuværende regler. Omvendt erklærer Kristian Jensen også, at han ikke vil lave lovgivning med tilbagevirkende kraft. Derfor gælder de nye overgangsregler først fra i morgen, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: