BOLIG, KØB, SALG, BOLIGKØB

Blackstone planlægger massivt opkøb af boliger

Flag 21-11-13 ~2 minutters læsning · 256 ord

Snart vil spanske boliger i massevis have i hænderne på Blackstone. Det amerikanske investeringsfirma planlægger massive opkøb i Spanien - herunder især omkring Barcelona og Madrid. Det varsler Anthony Myers, der er ejendomsdirektør i firmaet.

Boligpriserne i Spanien er faldet med 40 pct. siden 2007, og det er den situation, der har trukket Blackstone til. Firmaet har således allerede spenderet DKK 925 mio. på at opkøbe 18 boligbyggerier uden for den spanske hovedstad. Og det er altså kun begyndelsen, lover direktøren overfor nyhedsbureauet Bloomberg.

Samtidig er Blacktone ikke alene om at hive den store tegnebog frem for spanske boliger. Konkurrenten Goldman Sachs har f.eks. overbudt Blackstone med 20 pct. på 32 boligejendomme i Madrid.

Og der er nok boliger at købe af i Spanien, hvor regeringen ligger inde med nødstedte boliger for DKK 12 mia., som den er interesseret i at komme af med.

Det er dog ikke nødvendigvis kun en god nyhed, at investeringsselskaber begynder at optræde som store fisk på det spanske boligmarked. I USA har investeringsfirmaerne længe stået for store opkøb af boliger, og det har allerede fået tilnavnet, at folk lejer et hus af «Wall Street». Dels har «Wall Streets» investeringer på boligmarkedet bidraget til prishop på boliger med 25 pct. og 20 pct. på blot et år i henholdsvis Nevada og Californien. Desuden er der ikke dømt høj standard for lejerne i de opkøbte boliger. Snarere tværtimod, fremgår det af artiklen. Huffington Post har således fundet frem til, at investeringsselskaberne er påfaldende ligeglade med utætte tage, dårlige toiletter og ødelagte vandvarmere.

Skribentmail:

Mere info: http://www.business.dk/global/toer-du-leje-et-hus-af-wall-street