VIRKSOMHED, STATISTIK

Big Apple nummer et på innovations-liste

Flag 20-11-13 ~2 minutters læsning · 248 ord

Silicon Valley sidder ikke længere på tronen som USA’s it- og innovationsby nummer et. It-dalen og den nærliggende millionby San Francisco er nu blevet overhalet af New York.

Big Apple, som New York også kaldes, lå i 2009 på ottendepladsen på den årlige verdensrangliste over it- og innovationsbyer fra Innivation Cities. Men i den seneste opgørelse har New York indtaget førstepladsen sammen med Boston.

I dag findes der cirka 1000 nye teknologivirksomheder i New York, og inden for det seneste år er der oprettet 11.000 nye job i teknologisektoren i millionbyen.

Siden 2007 er it- og teknologibsektoren i New York vokset med 11 pct., og hvert tredje nye job i byens private sektor kommer fra teknologisektoren, viser en analyse fra South Mountain Economics. Samlet set er tech-sektoren i New York nu nummer to i USA, når det gælder jobvækst inden for it - efter Silicon Valley.

Ben Kessler, marketingdirektør i kontorfællesskabet WeWork på Broadway, fortæller, at der er fuld fart på New York for tiden, og at det bl.a. er salget af Tumblr til Yahoo, som har gjort en forskel.

En medvirkende årsag kan være, at bystyret i New York siden 2009 har lagt sig i selen for at tiltrække forretningsengle, som er villige til at investere i nye it-virksomheder. Det har givet en meget rigere fødekæde i byen, som Mark Wachen, direktør for DreamIt Ventures i New York, udtrykker det i artiklen.

Af kendte it-virksomheder med rødder i New York kan foruden Tumblr nævnes Foursuare og DoubleClick.

Skribentmail: