BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB

Danskere står klar til at købe feriebolig i udlandet, når coronaen falder til ro

Flag 01-04-21 ~2 minutters læsning · 217 ord

Det er ikke blot interessen for at købe sommerhus i Danmark, der er steget under corona-pandemien. Det samme gælder interessen for at købe en feriebolig i udlandet. Mange danskere har således brugt nedlukningen til at blive kreditgodkendt, så de kan komme sydpå og købe en feriebolig, når verden genåbner.

Sådan lyder i hvert fald udmeldingen fra Nykredit i både Cannes ved den franske riviera og Marbella på Solkysten.

I 2020 langede de to kontorer ellers omkring 30 pct. færre finansieringsløsninger end normalt over disken til danske ferieboligkøbere. Men nu vender interessen, og Christel Mark Hansen, leder af Nykredits kontor i Marbella, forventer ligefrem et boom. Det bygger hun på meldinger fra ejendomsmæglerne, tandlæger og andre, der har skandinaver som kunder.

Leo Rasmussen, leder af kontoret i Cannes, forudser en ketchupeffekt, så snart verden ikke længere er malet rød på udenrigsministeriets kort. Han melder om kunder, der har forberedt sig og set boliger på Facetime og allerede har lavet aftaler med købermæglere i det sydfranske, fremgår det af artiklen.

Dog skal interesserede ikke forvente, at coronaen har sendt priserne sydpå i det sydeuropæiske. F.eks. er boligpriserne i danskernes foretrukne områder langs rivieraen steget 5 pct. - og kun faldet 1 pct. omkring Malaga, mens coronaen ellers hærgede både helbred og økonomi i 2020, fremgår det af Nykredits prisstatistik.

Skribentmail: