GENERELLE, FORHOLD, ØKONOMI

Her findes vækstrekorden i OECD

Flag 26-05-16 ~Et minuts læsning · 186 ord

Hvis du vil søge din egen lykke i et land med størst mulig vækst, så tag til Slovakiet. Det østeuropæiske land er det land, der de seneste 10 år har haft den stærkeste økonomiske vækst ud af i alt 32 lande i den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation, OECD.

4 pct. om året er slovakkerne blevet rigere fra 2004 til 2014. Det er rekord i OECD for perioden - og samtidig 3 gange den gennemsnitlige vækst i hele organisationens område.

Portugal, Italien, Grækenland og Spanien skraber bunden i sammenligningen. Der har nemlig slet ikke været nogen vækst - eller endda negativ vækst - i de fire såkaldte PIGS-lande i løbet af de 10 år.

Lige efter de 4 PIGS-lande - altså på 5.-pladsen fra bunden - følger Danmark med en årlig vækst på i gennemsnit ca. 0,3 pct. i perioden. Derefter er der et stykke op til sjettepladsen med Frankrig. Selv om baguetttens hjemland ofte bliver kaldet Europas syge mand på grund af årtier med dårlig økonomi, har landet alligevel haft næsten dobbelt så stor økonomisk fremgang de seneste 10 år sammenlignet med Danmark, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: