FORBRUG, ØKONOMI

Nordiske banker opkræver fortsat hævegebyrer i udlandet

Flag 27-03-08 ~2 minutters læsning · 228 ord

Selv om flere og flere banker vokser ud af deres oprindelige hjemlande og efterhånden dækker det meste af Norden, skal du som kunde fortsat betale hævegebyr, hvis du vælger at hæve penge i banken i et andet land end det, du kommer fra.

Dette gælder blandt andet i Handelsbanken, hvor det koster 1 pct. af beløbet og mindst DKK 30 at hæve i bankens filialer i et andet nordisk land.

Danske Bank har netop koblet IT-systemerne i den opkøbte finske bank Sampo Bank sammen med den øvrige IT i koncernen. Alligevel skal du som kunde i Danske Bank fortsat betale DKK 30 i hævegebyr, hvis du hæver penge i en af bankens filialer i f.eks. Sverige eller Finland. Gebyrer bliver også trukket, selv om du er dansker og vælger at hæve beløbet i en filial lige på den anden side af Øresundsbroen.

Ordførende direktør i Danske Bank, Peter Straarup, forklarer gebyret med, at banken endnu ikke er færdige med at flytte sine pengeautomater over på et nyt system. Når det er sket om et halt til et helt år, vil bankens kunder kunne hæve gratis i alle bankens filialer uanset land, lover han.

I Nordea koster den samme manøvre ikke bankens kunder noget gebyr. Nordeas danske kunder kan således hæve gratis i alle bankens filialer på tværs af landegrænser uden at skulle betale gebyr, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: