BOLIG, ØKONOMI

Boligkøbere har scoret 50 pct. på under to år

Flag 21-01-11 ~Et minuts læsning · 184 ord

Danskere, der har købt bolig i Sverige i foråret 2009, har skudt papegøjen. Siden da - og altså på under to år - er boligen nemlig steget med 50 pct. opgjort i danske kroner. Det har økonomer i Danske Bank regnet ud.

Den store gevinst skyldes, at både de svenske boligpriser og den svenske valutakurs lå i bund i netop foråret 2009. Siden er den svenske krone steget fra 64 til 83 øre, så den nu ligger på det højeste niveau i 10 år. Samtidig er boligpriserne steget i Sverige de senere år, mens det er gået den modsatte vej i Danmark.

Men hvor mange har så været heldige? Ja, cirka 3200 danskere flyttede fra Danmark til Skåne i hele 2009, og det må forventes, at hovedparten af dem købte en bolig at bo i, oplyser Birgitte Stenstrup, der er analytiker i Öresundskomiteen.

Til gengæld betyder den seneste udvikling i de svenske boligpriser og den svenske krone, at det nu ikke længere er så stor en fordel for danskere rent økonomisk at bosætte sig i Sverige, vurderer Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea, ifølge artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/danskere-scorer-kassen-på-bolig-i-sverige/?id=36706968