BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGSALG, LEJLIGHEDER

DKK 1,3 mio. for 12 kvm soveværelse

Flag 30-01-17 ~Et minuts læsning · 174 ord

En lejlighed på 12 kvm i Oslo er blevet solgt for NOK 1,55 svarende til knap DKK 1,3 mio. Det er sådan set bare et stort soveværelse, lyder beskrivelsen fra ejendomsmægler Remi Fitje Bangsund fra norske OBOS i erhvervsavisen Dagens Näringsliv.

Køberen skal ikke bøvle med at gøre køkken rent, for det er der ikke noget af. I stedet følger der en fælles gæld på DKK 190.000 med i handelen.

Alligevel landede prisen på over DKK 100.000 pr. kvadratmeter og 55 pct. højere end den udbudte pris. Men der er ikke usædvanligt i Oslo. Siden 2012 kvadratmeterpriserne i den norske hovedstad steget med 40,8 procent, og økonomerne forventer, at priserne vil komme til at stige meget mere.

Carl O. Geving, der er administrerende direktør i Norges Ejendomsmæglerforbund, betegner udviklingen som «usund». Men både han og adm. direktør i DNB Eiendom, Terje Halvorsen, afviser, at der er en boligboble på vej. Efterspørgslen efter boliger i Oslo vil fortsætte med at være høj, og den bagvedliggende økonomi i Norge er holdbar, lyder deres vurdering ifølge artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.business.dk/bolig/nordmaend-er-bekymrede-over-staerkt-stigende-boligpriser-det-er-en-usund-udvik