BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGSALG, LEJLIGHEDER

Her stiger priserne på lejligheder endnu mere

Flag 14-01-17 ~Et minuts læsning · 186 ord

Hvis københavnerne ømmer sig over, at prisen på en ejerlejlighed i hovedstaden er steget med 49 pct. de seneste 4 år, så bør folk, der vil købe lejlighed i Stockholm nærmest søge læge. Her er prisen på en ejerlejligheder steget med 59 pct. i samme periode.

Bag procenterne gemmer der sig, at en lejlighed i København er steget fra DKK 23.000 kr. pr. kvadratmeter i 2012 til DKK 34.200 kr. pr. kvadratmeter i 2016. Men i Stockholm er kvm-prisen hoppet fra DKK 28.300 til DKK 44.900 i samme periode.

I Oslo er kvadratmeterprisen på lejligheder ikke steget helt så kraftigt i løbet af de 4 år - «kun» med 41 pct. Alligevel er en lejlighed i både Oslo og Stockholm dyrere end i København, og i tilfældet med Stockholm er forspringet endda udvidet, fremgår det af artiklen.

Eksperterne mener, at prisforskellen mellem København og Stockholm skyldes, at Danmark er et mere lige land. Det gælder mht. indkomst men i virkeligheden på alle områder. Samtidig er Stockholm sværere at bygge ud, så kommer ikke så mange nye boliger til, som kan mætte efterspørgslen i den svenske hovedstad.

Skribentmail:

Mere info: http://www.business.dk/bolig/boligboble-i-koebenhavn-saa-skal-du-se-de-jaevelskt-vilde-lejlighedspriser-i-s