BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGSALG

Boligpriser er steget 12,8 pct. på et år

Flag 14-07-16 ~Et minuts læsning · 210 ord

Prisen på en gennemsnitsbolig i Oslo stiger for tiden med over 1 pctpt. om måneden. I løbet af det seneste år er boligpriserne steget 12,8 pct. Det viser en statistik, som Eiendomsverdi har udarbejdet for Eiendom Norge.

Boligmarkedet i den norske hovedstad viser ingen tegn på afkøling. Tværtimod. Således steg prisen for en bolig med 2,2 pct. i maj 2016. Vi skal 10 år tilbage for at finde en prisstigning på samme niveau i en maj måned i storbyen. Men væksten i maj 2016 er endnu højere.

De kraftige hop i boligpriserne falder sammen med, at der blev solgt 12 pct. flere boliger i maj 2016 end i samme måned året før. Samtidig er der 42 pct. færre boliger til salg i Oslo end på samme tid i 2015. Og den gang mente vi, at boligmarkedet var presset. Men nu er markedet så presset som nogensinde, lyder det fra Christian Dreyer, der er administrerende direktør i Eiendom Norge.

I det hele taget er den norske hovedstad præget af en stærk ubalance mellem udbydet og efterspørgslen efter boliger, mener administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund. Priserne presses i vejret af demografiske forhold, altimens der kun bygges halvt så mange boliger, som der er behov for, siger han ifølge artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://www.dn.no/privat/eiendom/2016/06/03/1104/Boligmarkedet/-ekstrem-prisvekst-i-oslo