BOLIG, FINANSIERING, BOLIGLÅN

Sætter grænsen for boliglån op til 90 pct.

Flag 03-12-13 ~Et minuts læsning · 184 ord

Den nye, borgerlige norske regering vil gøre det lettere at låne penge til køb af bolig. I øjeblikket må du kun låne penge i banker og realkredit svarende til 85 pct. af din boligs værdi. Den grænse skal sættes op til 90 pct., lyder planen.

En gennemsnitsbolig i Norge koster nu dobbelt så meget som for blot 10 år siden, men prisstigningerne er løjet af på det seneste. Faktisk er en bolig da gået hen og blevet billigere i fjeldlandet de seneste to måneder.

Banken Nordea spår endda, at de norske boliger vil falde med 20 pct. i værdi de næste to år. Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) i Sverige forudser et prisfald på 15 pct. frem til 2015, mens Den Norske Bank (DNB) skønner, at boligpriserne kun vil falde med 5 pct. i Norge de næste to år.

Det er bl.a. den udvikling, som den højere lånegrænse skal dæmme op for. Desuden skal det løsere greb om boligkreditterne gøre det lettere for unge at komme ind på boligmarkedet i Norge, hvor boligerne er en del dyrere end i f.eks. Danmark, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: