PENSION, OPSPARING, SKATTER, AFGIFTER, BANKHEMMELIGHED, OFFSHORE

Danske ejere af skattely-konti bliver afsløret

Flag 11-04-08 ~2 minutters læsning · 235 ord

Danskere, som har lagt penge til side på en konto i Liechtenstein, må nu indstille sig på, at oplysningerne om pengene nu også tilflyder det danske skattevæsen, hvis det ikke allerede er sket.

De tyske skattemyndigheder har nemlig lovet den danske skatteminister, Kristian Jensen, på et møde i OECD, at de danske myndigheder vil få udlevere navne på eventuelle danskere, der måtte stå på den efterhånden berømte liste med 1400 kontohavere i LGT Bank, som er en af de største banker i skattelyet Liechtenstein. Listen blev stjålet af en tidligere medarbejder i banken og solgt videre til blandt andet de tyske myndigheder.

Om der findes danske navne på listen, vides ikke. Kristian Jensen har tidligere været imod at udnytte oplysningerne fra listen, fordi den er stjålet. Men de tyske skattemyndigheder har nu lovet, at de automatisk vil sende navne på danskere og danske selskaber, når eller hvis de støder på nogen. Den landing på sagen har skatteministeren accepteret.

Samtidig er risikoen for at få afsløret eventuelle skjulte beløb i Liechtenstein nu blevet mere end fordoblet. En anden person har tilbudt det tyske finansministerium en liste med ejerne af 2300 konti i Liechtensteins næststørste bank, Liechtensteinische Landesbank (LLB). Det er dog uvist, om de tyske myndigheder også vil tage imod dette tilbud.

Børsen har tidligere anslået, at danskere kan have op mod 100 mia. DKK stuvet af vejen på konti i skattely-lande, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: