BOLIG, GENERELT

Spøgelsesbyer nærmer sig hovedstaden

Flag 12-11-13 ~2 minutters læsning · 234 ord

Japan har en af de befolkninger i verden, som ældes mest. Resultatet er spøgelsesbyer med masser af forladte huse. Tidligere var der kun spøgelsesbyer langt ude på landet, men nu har fænomenet gnavet sig helt ind til Tokyo-forstaden Yato.

Sanae Setoguchi må passere en masse tomme huse, når hun går igennem byen for at komme hjem til sit eget. Det er blevet en ensom vandring, hvor ravnene skriger fra de overgroede tage.

Tidligere var der masser af børn i Yato. De stod sammen med deres forældre på bakkerne omkring byen for at følge med i fyrværkeriet til sommerfesterne. Men nu er der næsten ingen børn tilbage, og de voksne er flyttet væk. 20 pct. af byens huse står tomme.

Dermed ligger Yato lidt over landsgennemsnittet. Ifølge Japans indenrigsministerieum står 18 pct. af Japans huse tomme her i 2013. Og det er altså ikke noget med, at de bare er sat til salg. Husene er helt forladt, og ingen vil kendes ved dem. Det er en stigning på 5 pctpt. i løbet af de seneste 5 år. Om 10 år regner man med, at 24 pct. af alle huse vil stå tomme hen i solens rige.

Til sammenligning er kun 2,3 pct. af husene i Storbritannien registreret som tomme. Sådan har det også været i Japan. Men det var helt tilbage i 1963, hvor 2,6 pct. af landets huse stod tomme, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: