GENERELLE, FORHOLD, STATISTIK

Millioner er flygtet fra dårlig økonomi

Flag 19-08-10 ~Et minuts læsning · 211 ord

Inden for de seneste to årtier har 2,4 millioner mennesker valgt at flygte fra Syditalien. De fleste er flygtet til det rigere Norditalien.

Fælles for alle udvandrerne er, at de flygter fra den elendige syditalienske økonomi. Selv om regionen bliver støttet til den store guldmedalje med penge fra både EU’s fonde og den italienske stat, så hænger landet syd for Rom uhjælpeligt fast i fattigdom.

Alene fra 2008 til 2009 har Syditalien mistet 100.000 arbejdspladser, og den økonomiske vækst er gået i negativ, fremgår det af den seneste årsrapport fra Svimez, som er et institut for udvikling i Syditalien.

14 pct. af syditalienerne har mindre end DKK 7500 om måneden at leve for, mens det tilsvarnede tal for Norditalien ligger på 5,5 pct. Samtidig har kun godt 10 pct. af familierne i Syditalien over DKK 22.500 at leve for om måneden. I den anden ende af landet er tallet 42 pct.

Halvdelen af familierne i Syditalien lever af én indkomst - typisk den som fatter slæber hjem. 30 pct. af familierne i Syditalien har ikke penge at købe tøj for, og hver femte har ikke penge til hverken at gå til læge og få medicin eller til at varme huset op om vinteren, fremgår det ifølge artiklen af rapporten fra Svimez.

Skribentmail: