VIRKSOMHED, SKATTER, AFGIFTER, DOBBELTBESKATNINGSAFTALE

Skatteaftale på vej med økonomisk tiger

Flag 19-04-15 ~Et minuts læsning · 185 ord

Danmark er på vej til at indgå en dobbeltbeskatningsoverenskomst med Ghana, som hører til blandt de økonomiske løver i Afrika. I 2013 havde landet en vækst på 7,6 pct.

Dermed bliver der bedre vilkår for danskere og danske virksomheder, som ønsker at etablere sig i landet. Uden en dobbeltbeskatningsaftale med et land er det nemlig ikke interessant at etablere sig i Afrika, fortæller Flemming Windfeld. Han er finansdirektør i firmaet Uhrenholdt, som blandt andet leverer fødevarer til supermarkeder i Vestafrika.

En skatteaftale er ikke fuldstændig afgørende, men det er et vigtig element, når et firma skal beslutte sig om etablering i et land, supplerer Jacob Ravn, der er skattepolitisk chef i organisationen Dansk Erhverv. Han mener i øvrigt, at Danmark har været for langsom til at indgå dobbeltbeskatningsaftaler med bl.a. landene i Vestafrika, hvor økonomien for tiden buldrer frem.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) er i princippet åben for at indgå dobbeltbeskatningsaftaler med flere afrikanske lande, men han vil ikke risikere, at resultatet bliver dobbelt ikke-beskatning. Derfor vil han kun lave skatteaftaler med lande, som har et skattesystem i stil med Danmarks, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: