BOLIG, ØKONOMI, BOLIGKØB, BOLIGSALG, LEJLIGHEDER

Største prisstigning på boliger i 20 år

Flag 05-04-11 ~2 minutters læsning · 247 ord

I 2010 steg priserne på en bolig i Paris med i gennemsnit 18 pct., oplyser sammenslutningen af notarer i Paris. Det er det største prishop i byen siden 1991.

Dermed spurter byernes by fra både New York, London og resten af Frankrig, når det gælder prisudviklingen på boliger. Således steg boligpriserne i London, på den anden side af Den Engelske Kanal, med blot 1 pct. i 2010.

Med til historien hører dog, at boligpriserne i Paris faldt med i gennemsnit 4 pct. i 2009 - også ifølge notarerne i Paris.

Alligevel er der tale om en markant udvikling også set over de seneste to år, og det skyldes bl.a., at de franske aktier og obligationer fortsat ikke klarer sig særlig godt. Derfor foretrækker franskmændene at investere i boliger frem for værdipapirer. Desuden spiller det ind, at Paris stort set er fuldt udbygget. Det er næsten umuligt at bygge nye boliger inden for ringmotorvejen - og dermed øge udbuddet. Endelig har franskmændene det med at lade ejendomme og boliger gå i arv - frem for at sælge dem. Det holder også udbuddet nede og priserne oppe.

Boligerne i Paris stiger mest i pris mellem Champ-Elysées og Seinen. Her skød gennemsnitsprisen på en bolig i vejret med 38 pct. alene i 2010. Set over de seneste 5 år er boligerne i området fordoblet i pris.

De dyreste boliger i Paris finder du i 6. arrondissement i Latinerkvarteret, hvor en kvadratmeter koster DKK 105.000 i gennemsnit, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: