VIRKSOMHED, JURA, REGLER, VIRKSOMHEDSETABLERING

Slut med blanketter ved opstart i et andet EU-land

Flag 29-01-13 ~Et minuts læsning · 174 ord

Selvstændige i EU må ikke længere udsættes for blanketter og andre formaliteter af deres respektive hjemlande i forbindelse med, at de starter virksomhed i et andet EU-land. Det er resultatet af en dom fra den 19-12-2012 fra EF-domstolen, som slår fast, at den slags er en overtrædelse af reglerne om fri bevægelighed i EU.

Dommen gik imod den belgiske stat, som blev støttet af den danske stat. De to landes stater tabte sagen til deres modpart, som var EU-Kommissionen. Belgien blev desuden dømt til at betale sagens omkostninger, mens Danmark blev dømt til at betale sine egne omkostninger til at føre sagen.

Belgien havde indtil dommen et krav om, at selvstændigt næringsdrivende hvert år skulle udfylde en erklæring, hvis de havde virksomhed i et andet EU-land. Formålet med skemaet var at forhindre socialt bedrageri. I Danmark var der regler, som mindede om de belgiske.

Men det er altså slut nu. Den belgiske stat kunne ikke overbevise retten om, at det var nødvendigt at indhente de pågældende oplysninger hos de selvstændige, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: