POLITI, KRIMINALITET, JURA, REGLER, BILER

Fik afvist sit kørekort i sit hjemland

Flag 04-06-11 ~Et minuts læsning · 192 ord

Det er ikke en selvfølge, at du tage et kørekort i ét EU-land og derefter bruge det lovligt i et andet EU-land. Det viser sagen om tyskeren Mathilde Grasser, som netop har fået EF-Domstolens ord for, at hun skal til at tage kørekort i Tyskland, selv om hun allerede har taget et i Tjekkiet.

Den tyske kvinde bor i Viereth-Trunstadt i Bayern, men hun valgte i 2006 at tage et kørekort i Tjekkiet. På det tjekkiske kørekort stod der, at hendes bopæl var i den tyske by.

Men Mathilde Grasser kunne ikke få lov til at bruge sit tjekkiske kørekort i Tyskland. Forbuddet blev siden omstødt af Verwaltungsgericht Bayreuth, men nu har EF-domstolen valgt at støtte forbuddet. Dermed må Mathilde Grasser til at tage sit kørekort en gang til for at kunne køre i Tyskland.

EU-dommen slår fast, at du enten skal have «sædvanlig bopæl» eller have studeret i mindst seks måneder i det EU-land, som udsteder dit kørekort. Lever du ikke op til det, kan dit kørekort ikke bruges i andre EU-lande. Dermed er det altså heller ikke muligt at shoppe rundt efter et kørekort i EU, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: