PENSION, OPSPARING, KØB, SALG, KAPITALPENSION, PENSION, MED, LØBENDE, UDBETALING, PRIVATTEGNEDE, PENSIONER, UDENLANDSK, PENSION

Dom er signal til at flytte pensioner til udlandet

Flag 03-02-07 ~Et minuts læsning · 168 ord

Denne uges EF-dom, som erklærer det ulovligt, at den danske stat ikke godtager fradrag på danskeres pensionsopsparinger i udenlandske pensionsselskaber, kan blive startskuddet til, at danskere i stort tal flytter deres pensionsopsparinger til udenlandske selskaber. Det forudser professor Ole Bjørn, der er formand for Ligningsrådet.

Uanset hvad vil mange danskere begynde at overveje, hvor i EU de kan spare op til deres pension med den laveste beskatning. Og det vil blive forstærket af, at fremtidens danske pensionister færdes langt mere hjemmevant i hele Europa end generationerne før dem, siger han.

Samtidig mener Ole Bjørn, at den danske stat får overordentlig svært ved at lave nogle regler, som bremser denne «folkevandrringen», som det hedder i artiklen.

Der vil ikke være nogen som helst mulighed for at kontrollere størrelsen af de pensionsudbetalinger, som danskere får fra udenlandske selskaber. Dels skelner mange udenlandske selskaber ikke mellem forsikringsdelen og pensionsdelen af en opsparing. Dels bliver det svært overhovedet at fremskaffe selv disse oplysninger hos de udenlandske selskaber, fortæller Ligningsrådets formand i artiklen.

Skribentmail: