PENSION, OPSPARING, STATISTIK, PRIVATTEGNEDE, PENSIONER

2037 pensionsordninger er flyttet til udlandet

Flag 29-04-11 ~Et minuts læsning · 185 ord

Selv om de danske politikere gennem tiden har spændt ben for, at danskere kan spare op til deres pension i udlandet, så er p.t. i alt 2037 pensionsordninger flyttet fra Danmark til et andet land i EU eller EØS. Det er omtrent en fordobling på ni måneder.

Hvor store beløb, der på denne måde er flaget ud af landet, vides ikke. Men en tommelfingerregel siger, at du skal have en pensionsordning på DKK 1-2 mio., inden det kan betale sig at flytte den til udlandet.

Udflytningen af pensionerne blev mulig, da en EU-dom i 2007 tvang den danske regering til at acceptere, at de danske skatteregler for pensioner også skal gælde, hvis pensionerne befinder sig i et andet EU- eller EØS-land. Det var simpelthen i strid med EU’s konkurrenceregler, at de udenlandske pensionsselskaber ikke kunne konkurrere på lige fod med de danske om de danske pensionskunder, lød begrundelsen for dommen.

Herefter fik udenlandske selskaber tilladelse til at tilbyde danskere pensionsopsparinger, hvis de lovede at trække pensionsafkastskat (den såkaldte PAL-skat) under opsparingen og de 40 pct. i indkomstskat, når pengene skal udbetales, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: