INVESTERING, JURA, REGLER, AKTIER

Indeksforeninger holdes ude af landet

Flag 07-05-11 ~Et minuts læsning · 175 ord

Finanstilsynet har vurderet, at udenlandske indeksforeninger - de såkaldte Exchange Traded Funds (ETF’er) - er både højrisikable og svært gennemskuelige. Derfor er de stemplet med det røde lys, selv om sammenlignelige danske investeringsforeninger kun får det gule lys.

Dermed udøver tilsynet reelt forskelsbehandling, mener Peter Rixen, partner i fondsmæglerselskabet Coin, og han forudser, at den danske beslutning vil blive mødt med retssager, og at den vil blive en sag i EU.

ETF’erne er ellers meget billige. De køre typisk med årlige omkostninger på mellem 0,2 og 0,5 pct., hvor de danske investeringsforeninger med aktier tager mellem 0,9 og 2,5 pct. om året for ulejligheden.

ETF’erne har så småt fundet vej til det danske marked, og 99,9 pct. af dem er udenlandske.

Jens Jørgen Holm Møller, formand for InvesteringsForeningsRådet (IFR) mener, at beslutningen er et stort problem for den danske regering. ETF’er har lige så meget ret til at kalde sig investeringsforeninger som dansek investeringsforeninger har, og derfor er det helt uforståeligt, at Finanstilsynet vælger at se forskelligt på de to ting, mener han ifølge artiklen.

Skribentmail: