INVESTERING, SKATTER, AFGIFTER, AKTIER, FRAFLYTNINGSSKAT, OFFSHORE, REVISORER

Dobbeltskat kan undgås med en udenlandsk fond

Flag 15-08-08 ~Et minuts læsning · 180 ord

Den foreslåede lov om dansk dobbeltskat på aktier kan undgås ved at flytte sine aktier til en udenlandsk lav-skattefond f.eks. på Cypern eller Malta. Dog er der betydelige omkostninger ved at oprette en fond i udlandet, så løsningen er kun attraktiv foraktionærer med mange penge. Det vurderer revisor Thorbjørn Henriksen, der er partner og daglig leder af rådgivningsfirmaet Aktino-Skatterådgivere.

Bl.a. vil lovforslaget, hvis det bliver vedtaget, ramme danske hovedaktionærer. Disse kan dog slippe for dobbeltskatten ved at oprette et nyt driftsselskab i udlandet.

Et sådant selskab kræver dog en lokal direktør, lige som der bliver udgifter til administration af selskabet. Så også her bliver manøvren dyr. Den vil reelt kun kunne betale sig for hovedaktionærer, som er gode for fire-fem mio. DKK, vurderer Thorbjørn Henriksen.

Revisoren mener ikke, at hans råd om at undgå dobbeltskatten med fonde og driftsselskaber i udlandet er uetisk. Så er det meget mere uetisk, at Danmark er medlem af EU, samtidig med at vi opretholder et generelt skattetryk og f.eks. en udbytteskat, som ligger væsentligt højere end i resten af EU, fortæller han i artiklen.

Skribentmail: