REJSE, TRANSPORT, GENERELT, FLY

Håndbagage-regler skulle træde i kraft i dag, men er i sidste øjeblik udskudt

Flag 29-04-11 ~Et minuts læsning · 177 ord

For at gøre livet lettere for de rejsende, har EU-kommissionen vedtaget nye regler for håndbagage på fly. Reglerne skulle træde i kraft i dag og blandt andet indebære en gradvis lempelse af bestemmelserne om, hvor store mængder væske de rejsende må medbringe i håndbagagen.

En række EU-lande har imidlertid afvist at lade reglerne træde i kraft, hvilket skaber forvirring blandt de rejsende og frustration hos flyselskaberne.Total forvirring

«EU vil tage et først skridt i retning at lempe reglerne for væske i håndbagage - en ændring som skulle gøre livet lettere for passagererne. Men nogle europæiske lande er endnu ikke klar, og andre har besluttet at stramme reglerne. Denne kompleksitet skaber endnu større forvirring blandt passagererne,» hedder det i en erklæring fra Association of European Airlines, AEA, der repræsenterer 36 flyselskaber - herunder SAS.

Brancheorganisationens generalsekretær, Ulrich Schulte-Strathaus, tilføjer:

«Vores medlemmer anså de lempede regler for at være et sundt skridt mod en ophævelse af begrænsningerne på medbragt væske. Men nu efterlades vi i stedet med et fragmenteret kludetæppe af nationale regler, som på ingen måde hjælper flypassagererne.»

Skribentmail:

Mere info: http://epn.dk/brancher/transport/luft/article2414937.ece