REJSE, TRANSPORT, GENERELT, LEDELSE, FLY

Kritik af danske særregler om konkurssikring på flyrejser

Flag 31-05-13 ~Et minuts læsning · 158 ord

LUFTFART: De danske særregler om konkurssikring på flyrejser er konkurrenceforvridende, konkluderer ny rapport fra Erhvervs- og Vækstministeriet. Brancheforeningen Dansk Luftfart ønsker derfor reglerne afskaffet.

De danske særregler blev indført i 2010 efter Sterlings konkurs. Reglerne gør det obligatorisk for alle danskregistrerede rejseudbydere at være forsikret af Rejsegarantifonden og har været en betydelig økonomisk byrde for rejseudbyderne, konstaterer Dansk Luftfart, hvis direktør, Per Henriksen, siger:

”Vi er glade for, at rapporten så klart påviser problemerne med den gældende lovgivning, som Dansk Luftfart har peget på i flere år. Vi er også meget tilfredse med, at rapporten og erhvervsministeren afviser et forslag om, at alle afrejsende passagerer fra danske lufthavne skal pålægges afgift til finansiering af en konkursfond. Det vil nemlig skabe endnu større problemer. Det eneste rigtige er at afskaffe særreglerne.”

Ministeren konkluderer i rapporten, at det ikke er hensigtsmæssigt med yderligere dansk særlovgivning på området og tilkendegiver, at der i stedet skal arbejdes for en fælles europæisk løsning.

Skribentmail:

Mere info: http://www.standby.dk/kritik-af-danske-saerregler-om-konkurssikring-pa-flyrejser/