FORBRUG, ØKONOMI, IT

Skal arbejde i 4 timer for at få råd til en time på nettet

Flag 22-02-17 ~2 minutters læsning · 227 ord

Mens stort set resten af verden surfer på internettet med stor selvfølgelighed, så er det at gå på nettet nærmest en luksus på Cuba. Her opkræver det statslige telefonselskab Empresa de Telecommunicaciones de Cuba (ETECSA) ca. DKK 15 for en time på nettet, og det svarer til 4 timelønninger. En cubaner tjener kun DKK 150 om måneden, og han eller hun ville derfor hurtigt blive ruineret, hvis netforbruget blot tog et lille skridt i retning af f.eks. det danske.

Oveni dette kommer, at det er ifølge artiklen meget besværligt. Mens den herskende klasse på øen har haft internet siden midten af ‘90-erne, så blev det først muligt i 2015 for folket at netsurfe. Og det kan vel at mærke ikke foregå hjemme fra stuen. Der er kun adgang fra 100 hotspots fordelt ud over hele landet. Det betyder, at brugerne er henvist til at sidde i trafikos på landets hullede fortove, hvis de vil på nettet.

Endelig skal de, som overhovedet har råd, igennem en mindre labyrint for at købe net-adgang. Adgangskortene fås kun i officielle butikker - og kun mod forevisning af id-oplysninger. Dette finder mange cubanere så bøvlet, at de i stedet handler net-tid på det sorte marked. Her koster abonnementet imidlertid 50 pct. mere, så der lige pludselig skal arbejdes i 6 timer for at få en time på skype med onklen i Florida.

Skribentmail: