FORBRUG, KØB, SALG, IT

Fuppet til at købe film og tv fra hele verden for DKK 61.000

Flag 11-07-16 ~2 minutters læsning · 246 ord

Glæd dig over solen på Tenerife. Men lad ikke begejstringen løbe af med dig i de lokale elektronikbutikker. Sådan lyder rådet fra Lars Arent, der er leder af Forbruger Europa. Svindel i elektronikbutikker er nemlig udbredt på øen, akkurat som rejsekortsvindel også er det mange steder.

Et af ofrene er Knud Nielsen, som arbejder i Sydjylland. Han blev under et besøg lokket til at købe et Yashica Hybrid Hard Drive med abonnement for resten af livet på gode film og satellit-tv i en elektronikbutik i Los Christianos. Formedelst EUR 8.135 (DKK 61.000), som skulle betales ratevis over to år. Knud Nielsen var dog nødt til at give ekspedienten sit kreditkort og taste koden ind for at få handelen til at gå igennem. Ikke til at betale hele beløbet - men blot for at reservere det, lød forklaringen. Og desværre kunne Knud Nielsen heller ikke få en kvittering, for bogholderiet holdt fyraften. Men papirerne ville naturligvis blive sendt til Danmark, når de var klar.

Næste dag manglede der DKK 61.000 på Knud Nielsens konto, og de lovede papirer så han aldrig noget til.

Man kan få en bank til at tilbageføre et overført beløb, hvis man kan dokumentere, at sælgeren har hævet for meget. Dette prøvede Knud Nielsen efter hjemkomsten. Men det fixede forretningen i Los Christianos ved at sende en falsk faktura med nogle varer, som Knud Nielsen aldrig havde købt. Derfor kunne banken ikke hjælpe, og nu betragter Knud Nielsen ifølge artiklen kampen som tabt.

Skribentmail: