FORBRUG, KØB, SALG, FØDEVARER, OVERNATNING, RESTAURANTER

Det billigste ferieland i Europa

Flag 30-03-11 ~2 minutters læsning · 241 ord

Hvis du gerne vil strække feriepengene så langt som overhovedet muligt inden for Europas grænser, så er Makedonien det rigtige sted at drage hen. Den tidligere Jugoslavien-republik er det billigste land i Europa, når det gælder priser på restauranter, hoteller, shoppingvarer og kulturoplevelser. Prisen ligger på kun godt en tredjedel af det gennemsnitlige prisniveau i EU, fremgår det af en opgørelse fra EU’s statistikkontor, Eurostat.

På de følgende pladser kommer Albanien og Bulgarien, som det også er meget billigt - men altså lige en kende dyrere - at forlægge ferien til.

I den anden ende af skalaen finder du, ja, gæt en gang: Danmark. Det lille land med verdens højeste skatte- og afgiftstryk kan nu også kalde sig Europas dyreste ferieland. Prisniveauet ligger fire gange højere end det makedonske - og næsten 60 pct. højere end gennemsnittet for EU.

Danmark løber altså med sejren i disciplinen at skræmme turister væk med høje priser. Endda foran «the usual suspects» Norge og Schweiz. Norge kommer lige efter Danmark på andenpladsen med et prisniveau på 55 pct. over EU-gennemsnittet, mens det tidligere så dyre land med kukurene slet ikke kan være med længere. Tyskerne sparer nu cirka 17 pct. på feriefornøjelserne, hvis de vender næsen mod bjerglandet i syd frem for at søge mod strandene ved den danske vestkyst.

Men det vil være endnu billigere for tyskerne at holde ferien i deres eget land, hvor priserne ligger lige under EU-gennemsnittet, fremgår det af artiklen.

Skribentmail: