FORBRUG, GENERELT, INTERNET, IT

Nul mobilnet og kun lidt internet

Flag 12-12-15 ~Et minuts læsning · 196 ord

Du behøver ikke rejse om på den anden side af kloden til en lille stillehavsø, hvis du ønsker at leve i fred for mobiltelefoner og andre af nutidens tildragelser. På den lille ø Saint Helena i det sydlige atlanterhav er der intet mobilnet og kun begrænset adgang til internettet. Samtidig er du sikker på højst at få breve - eller regninger - udefra hver 3. uge. Det er nemlig fartplanen for postbåden fra Cape Town i Sydafrika.

Saint Helena er en smule større end Samsø, og nærmeste fastland, Afrika, befinder sig 1950 kilometer væk. Øen er hjemsted for cirka 4000 indbyggere, og den hører under Storbritannien, som ligger over 7000 km væk.

Fjernsyn har dog fundet vej til den isolerede ø. Det skete i 1995. Og næste år sker det næste spring ind i civilisationen, når den første lufthavn tages i drift på øen. Det betyder samtidig, at postforbindelsen til omverdenen får en opgradering, fremgår det af artiklen.

Selv om Saint Helena er nok så lille og fjern, har øen forlængst indskrevet sig i verdenshistorien. Det skete, da englænderne i 1815 deporterede den franske kejser Napoleon til øen, hvor han levede til sin død i 1821.

Skribentmail: