FORBRUG, ØKONOMI, IT

Telefon-snak til 1/18 af TDC's pris

Flag 19-06-08 ~2 minutters læsning · 242 ord

Det koster DKK 210 at ringe fra Danmark til Brasilien i et kvarter, hvis du er fastnetkunde hos TDC. Men den samme telefon-snak til samba-landet kan gennemføres for DKK 11,50 - eller 118 del af TDC’s pris, hvis du i stedet køber et Smart Travel telefonkort hos teleselskabet TeleNordic.

Telefonkortet minder lidt om taletidskort til mobiltelefoner, og det kan f.eks. købes med taletid for DKK 100. Dog giver kortet noget mere tastearbejde, når du skal ringe til f.eks. Brasilien, skal du først ringe til et nummer i Danmark, derefter taste en kode ind, og først derefter taster du nummeret på den, du vil ringe til.

Når tastearbejdet først er klaret, kører samtalen uden problemer. Der er forbindelse hver gang, og lydkvaliteten er helt OK.

Smart Travel kortet er også billigere end TDC, hvis du vil ringe til andre lande. En opringning til Kina er f.eks. 28 gange billigere end via TDC, og et opkald til Den Centralafrikanske Republik klares otte gange billigere.

Du kan selv søge efter flere priser for at ringe til udlandet på http://www.it-borger.dk (klik på Teleguiden i højre side), som er en informationsguide om telefonpriser, som IT- og Telestyrelsen står bag.

Specialkonsulent i styrelsen, Flemming Bøgh Sørensen, forklarer den store prisforskel mellem TDC og andre operatører med, at mange fortsat vælger at stole på det gamle monopol-selskab, og med at mange mangler viden og energi til at finde frem til de telefonselskaber, som er billigere, fremgår det af artiklen

Skribentmail:

Mere info: http://fpn.dk/digitalt/mobil/article1371836.ece