GENERELLE, FORHOLD, SKATTER, AFGIFTER

Dansk skatteamnesti giver knap 1/50 af svensk

Flag 18-11-13 ~Et minuts læsning · 180 ord

En 12 måneder lang amnesti til danske skattesnydere sluttede i sommeren 2013, og resultatet blev en indtægt på DKK 25 mio. til det danske skattevæsen. Dermed lander udbyttet på mindre end 2 pct. af, hvad en lignende skatteamnesti har givet i Sverige. Her lyder resultatet på DKK 1500 mio.

I alt har 189 danskere benyttet sig af muligheden for - ustraffet - at bringe deres mellemværende med Skat ud af verden. Til sammenligning har 5000 svenskere meldt sig på den anden side af Øresund - heraf 1900 alene i 2013.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) lægger da heller ikke skjul på, at han havde forventet et større tilskud til statskassen som følge af ordningen.

Lektor i skatteret ved Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt har gransket den danske skatteamnesti, og han er noget mindre overrasket over det beskedne udbytte til statskassen. Han peger på, at deltagerne i den danske amnesti ikke kun skal betale den skat, som de skylder. De skal også fortælle, hvor pengene kommer fra, lige som de kan risikere såvel en bøde som en politianmeldelse, fremgår det af artiklen.

Skribentmail:

Mere info: http://politiken.dk/oekonomi/dkoekonomi/ECE2130204/fael-fiasko-for-skats-amnesti/