GENERELLE, FORHOLD, GENERELT, AKTIER, BÅDE, LEDELSE

Om gratis reklame på Udvandrerne.dk

Flag BRUGEN AF WEBSTEDET 25-09-10 ~4 minutters læsning · 680 ord

Hej Anette

Du har fat i spørgsmålet om gratis reklame på Udvandrerne.dk. Det er meget aktuelt for tiden. Derfor skal du få et forholdsvis grundigt svar.

For år tilbage var reklame og markedsføring stort set kun noget, som firmaer lavede på Udvandrerne.dk. Og selvfølgelig kun i form af tekstannoncer eller bannere - og kun mod betaling.

For et par år siden skiftede billedet. Da fik en del firmaer pludselig lyst til at «tage en gratis tur med bussen» og forsøge sig med en lang række bidrag, hvor de mere eller mindre direkte fik fyret noget gratis reklame af.

Udvandrerne.dk fik den gang mange henvendelser fra brugere, som var meget trætte af at kæmpe sig igennem den megen gratis reklame.

Og den gratis reklame fra firmaerne var altså blevet for dominerende, og derfor strammede Udvandrerne.dk kursen. Dels af hensyn til brugerne. Dels af hensyn til de trofaste annoncører, som troligt blev ved med at markedsføre sig på Udvandrerne.dk på den normale måde - og mod betaling.

Læs evt. mere om indgrebet over for firmaernes egen gratis reklame på:

http://www.udvandrerne.dk/verden/generelle-forhold/gratis-reklame-daarligt-parter-privatpersoner-lanceringen

Stramningen virkede i en periode, men her i 2010 har den gratis reklame fundet en ny vej. Hvis man ikke må skrive gratis reklame om sig selv, så må det være muligt at skrive gratis reklame om andre, synes en del at tænke…

En hel del brugere er endda blevet så ivrige efter at rose et firma, at det kan virke helt febrilsk. Det er, når den samme bruger skriver adskillige bidrag med sin - ofte helt uforbeholdne - ros, selv om pointen er den samme i alle bidragene.

I flere tilfælde har Udvandrerne.dk ligefrem erfaret, at den rosende omtale er resultatet af en aftale mellem brugerne og de firmaer, som roses. Der meldes endda om, at skribenter høster lidt rabat i firmaet ved næste køb, hvis det lykkes at få fyret en gratis reklame af på webstedet.

Men der gælder selvfølgelig det samme som, når firmaer skriver gratis reklame om sig selv. Det er trivielt for brugerne - og temmelig urimeligt over for de firmaer, som betaler for deres annoncering - og dermed er med til at støtte det største, mest besøgte og mest aktive websted for skandinaver med udlængsel.

Dertil kommer, at gratis reklame for andre firmaer tit kan have den modsatte virkning af det, som skribenten (og firmaet) ønsker. For hvad tænker du som bruger om et firma, der åbenbart ikke ønsker (eller har råd til) at annoncere på normal vis? Er den gratis reklame et signal om et solidt firma med en lovende fremtid?

Lad det dog være slået helt fast: Både ros og ris er mere end velkommen på Udvandrerne.dk. Og webstedet blander sig heller ikke i, hvem eller hvad der får ros eller ris. Det er den fordel, som brugerne har ud af, at Udvandrerne.dk er et helt neutralt og uafhængigt websted.

Men Udvandrerne.dk er ikke blot neutralt. Det er også et websted, som gør meget ud af at have så meget indhold som muligt af høj kvalitet.

Derfor er der samtidig en regel om, at jeg som webmaster har ret til at slette bidrag, der ikke rummer noget væsentlig nyt i forhold til tidligere bidrag om samme emne. Det er nemlig ikke rimeligt over for brugere, som søger efter bestemte oplysninger, at der dukker en masse - stort set - ens bidrag op i søgeresultat.

For at fastholde den høje kvalitet på Udvandrerne.dk slettes der løbende bidrag. Det går ud over både ris og ros - og helt neutrale oplysninger.

Svaret på dit spørgsmål må altså blive, at det er OK at skrive både positivt og negativt om et firma på Udvandrerne.dk. Men er pointen i indlægget stort set den samme som i tidligere bidrag, vil bidraget blive slettet i det omfang, jeg som webmaster bliver opmærksom på det.

Dermed spares brugerne for at skulle kæmpe sig gennem side efter side med den samme skam-ros af et firma. Men det samme gælder selvfølgelig, hvis der er tale om side efter side med skam-ris…

Læs evt. mere om reglerne for redigeringen af Udvandrerne.dk på nedenstående link.

Skribentmail:

Mere info: http://www.udvandrerne.dk/verden/generelle-forhold/behandles-bidrag-kommentarer-annoncer-ytringsfriheden